Klímapolitikai célok

Klímapolitikai célok: Vajon elérhetőek a célok?

Egyre többet hallani a médiában arról, hogy az előttünk álló évtizedekben olyan klímapolitikai célok állnak előttünk és olyanokat kellene megvalósítani, amelyek eléggé nehezen hihetőek, főleg kivitelezési szinten. A széndioxid kibocsátás csökkentése és a karbonsemlegesség megvalósítása igen nagy feladat.

Megvalósíthatóak a klímapolitikai célok?

Amennyiben azt szeretnénk, hogy lehetséges legyen ezen mutatók megvalósítása, nem csak az ipari, nagyobb fogyasztóknak, hanem a háztartásoknak is nagy szerepet kell vállalniuk. A megújuló energiák terjedése, mint a napelem, vagy éppen a hőszivattyús fűtésrendszerek ezeket az intézkedéseket segítik elő.

A fűtési rendszerek elektrifikációjával csökkenteni lehet az üvegházhatású gázok környezetbe való kijutását. Azonban nagy kérdés az is, hogy a gépjárművek, a légi közlekedés, vagy éppen az ipari termeléssel kapcsolatos számokat, hogyan lehetne megoldani. Vannak már olyan országok, akik adókat vetnek ki a nagy fogyasztókra, kvóta szerűen büntetve azokat.

Kíváncsian várjuk, hogy a jövőben milyen intézkedéseket vetnek be annak érdekében, hogy megvalósíthatóak legyenek a számok. Egy biztos. Az Unió következő programozási időszakában az egyik legfontosabb ez a témakör lesz.

Addig is mit lehet tenni? Számolj egyet a Napelem Kalkulátorunkkal! Így megláthatod, hogy Neked mennyire megéri átállni az alternatív energiára a klasszikus rendszerek helyett.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *